Prispengar Svenska Cupen 2024: så mycket får Svenska Cup-vinnaren i vinstpengar!

Vinstpengar Svenska Cupen 2024 – det får vinnaren i prispengar Svenska Cupen 2024!

Prispengar Svenska Cupen 2024? Vad vinner man i Svenska Cupen? Hur mycket vinstpengar får vinnaren av Svenska Cupen 2024? Så mycket pengar får Svenska cupmästarna 2024! Svenska Cupen har genom åren blivit populäre både på herrsidan och på damsidan. En anledning till detta är att man spelar alla matcher i Svenskan Cupen innan Allsvenskan drar igång istället för under säsongen. Nu när matcherna spelas innan Allsvenskan börjar så kan fler följa matcherna och det hela blir mer spännande och ett genrep inför den Allsvenska säsongen.

Att vinnaren i herrarnas Svenska Cupen även får en Europaplats har gjort turneringen ännu mer intressant för storlagen. Svenska cupmatcherna börjar i slutet av februari och pågår fram till att den Allsvenska säsongen inleds. Svenska Cupfinalen 2024 avgörs den 18 maj 2024. I takt med att intresset för Svenska Cupen ökat så har fler även börja intressera sig för prispengarna i Svenska Cupen. Se och spela på fotboll live =>

Prispengar Svenska Cupen - hur mycket får vinnaren i prispengar?

Svenska Cupen prispengar för både damer och herrar är lika stora!

Får både damer och herrar prispengar i Svenska Cupen? Ja, sedan 2018 har man även infört prispengar på damsidan, vilket var första gången sedan Svenska Cupen för damer startades 1981. Nu får både damerna och herrarna lika mycket i vinstpengar för att vinna Svenska Cupen. På herrsidan står även Europa League-kvalplats på spel där det finns stora prispengar finns hämta. Östersund lyckades med bedriften under hösten 2017 och lyckades vinna miljonbelopp i vinstpengar.

Vad vinner man i Svenska Cupen? Så mycket vinstpengar får vinnarna av Svenska Cup-turneringen damer/herrar!

De lag som vinner damernas och herrarnas Svenska Cupen blir inte direkt rika av bedriften. Som vi nämnde ovan så får både damer och herrar samma belopp i Svenska Cupen prispengar. Man har gjort det enkelt och både damer och herrar får samma summa i vinstpengar. Damerna är förmodligen glada över det då de inte haft några vinstpengar i turneringen fram till och med 2018.

Så vad vinner man i Svenska Cupen? Svenska Cup-final vinnaren får 150 000 kronor och förloraren får 50 000 kronor.  Jämför man prispengarna i Svenska Cupen med prispengarna i andra cuper såsom spanska Copa del Rey eller vinstpengarna i Allsvenskan, Europa League, Champions League eller Fotbolls-VM så inser man snabbt att det är småbelopp. När det gäller att vinna Svenska Cupen så handlar det inte om prispengarna i första hand, utan det är prestige och pokalen som står på spel. Se och spela på fotboll live =>

Svenska Cupen vinstpengar damer herrar

Odds Svenska Cupen 2024 – så kan du spela på vinnaren av Svenska Cupen?

Vilket lag vinner Svenska Cupen och svenska cupmästare 2024? Blir det BK Häcken igen eller blir det AIK, Djurgården, Hammarby eller Malmö FF denna gång? För dig som vill spela på ditt favoritlag i Svenska Cupen så har vi tagit fram bästa odds Svenska Cupen 2024:

Svenska Cupen vinnare 2024 Odds
Malmö FF 2,75
BK Häcken 5,50
IF Elfsborg 6,00
Djurgårdens IF 8,00
Hammarby 10,00
AIK 18,00
Kalmar FF 22,00
IFK Göteborg 25,00

Prispengar Svenska Cupen - hur mycket får vinnaren i prispengar?

Se Svenska Cupen på TV & stream

Vilka lag som tar sig till finalen i Svenska Cupen den 18 maj 2024 och vem som kommer vinna Svenska Cupen 2024 får reda på inom kort. Blir det AIK, Djurgården, Hammarby, Malmö FF eller något annat lag som får lyfta pokalen? Det är många av storlagen som är favoriter till att vinna Svensk Cup-titeln. Vilket lag det blir i slutändan får reda på inom kort. Du kan läsa mer om Svenska Cupen på fotbollsförbundets hemsida.