Ryder Cup prispengar 2024 – vad får vinnarna av Ryder Cup 2024?

Ryder Cup prispengar 2024 – hur mycket får vinnarna av Ryder Cup? Det får vinnarlaget och spelarna i Ryder Cup 2024!

Ryder Cup prispengar 2024? Vad får vinnarna i Ryder Cup 2024 golf? Ryder Cup vinstpengar 2024? Hur mycket pengar får Ryder Cup vinnarna 2024? Ryder Cup är en av de mest prestigefyllda och intensiva tävlingarna inom golfvärlden, där de bästa spelarna från Europa och USA tävlar mot varandra. Äran att representera sitt lag och sitt land lockar mer än prispengar för de deltagande spelarna i den här tävlingen.

Prispengarna för Ryder Cup har historiskt sett varit betydligt lägre än i traditionella individuella golftävlingar. Anledningen till detta ligger i att Ryder Cup inte enbart handlar om att vinna personliga prispengar, utan också om att tävla för sitt lag och sin kontinent.

Under årens lopp har inkomsterna för Ryder Cup ökat betydligt och numera omsätter tävlingen många miljoner dollar varje år tack vare tv-avtal, sponsorer, biljettförsäljning, merchandise med mera. Dock är Ryder Cup smått unik på så sätt att spelarna som deltar i tävlingen inte tar emot några prispengar överhuvudtaget. Se och spela på golf =>

Ryder Cup prispengar 2024 - vad får vinnaren av Ryder Cup 2024?

Prispengar Ryder Cup 2024 – vad tjänar spelarna i Ryder Cup?

Prispengar Ryder Cup 2024 golf? Vi har tidigare nämnt att spelarna i Ryder Cup inte får några prispengar alls för att delta i den stora tävlingen och det stämmer. Det är viktigt att notera att trots att prispengarna i Ryder Cup kan vara relativt små jämfört med andra golfturneringar, så är det prestige och äran att representera sitt lag och sin kontinent som spelar en central roll för spelarna. För många är möjligheten att delta i Ryder Cup en av de höjdpunkterna i deras karriär, oavsett prispengarna. Se och spela på golf =>

Prispengar Team USA Ryder Cup 2024

Däremot betalar PGA of America ut 200 000 USD (cirka 2 miljoner SEK) per spelare i det amerikanska Ryder Cup-laget. Det finns 12 spelare per lag, så sammanlagt betalar PGA ut 2,4 miljoner USD (cirka 24 miljoner SEK) under ett Ryder Cup. De här pengarna går dock inte till spelarna utan istället till välgörenhet.

Hälften av pengarna, 100 000 dollar per spelare, får spelarna donera till valfri välgörenhetsorganisation. Den andra halvan av pengarna skänker PGA till ett initiativ eller välgörenhetsorganisation som ofta är kopplad till PGA på något sätt.

Prispengar Team Europa Ryder Cup 2024

Det europeiska laget verkar inte skänka till några pengar till välgörenhet. Här är det spelarna som belönas, men inte i form av prispengar utan i form av presenter. En tradition som Tony Jacklin började med år 1983. Ett uppmärksammat exempel är från 2018 när spelarna i lag Europa fick varsin Rolex-klocka av lagkaptenen Thomas Bjorn.

Får spelarna några pengar i Ryder Cup 2024?

Spelarna får som nämnts ovan inga prispengar alls för sitt deltagande i Ryder Cup. Däremot får de skänka pengar till välgörenhet (USA) eller så får de ta emot personliga gåvor av sin lagkapten (Europa).

Ryder Cup prispengar 2024 - hur mycket får vinnarna av Ryder Cup? Det får vinnarlaget och spelarna i Ryder Cup 2024!

Allt du behöver veta om Ryder Cup i golf 2024

Här hittar du allt om den stora golftävlingen Ryder Cup i golf mellan USA och Europa såsom prispengar och vinstsummor med mera. Prispengarna i Ryder Cup går inte att jämföra med de andra stora golftävlingarna. I majorstävlingarna The Masters Tournament, PGA Championship, US Open och The Open Championship (British Open). När Ryder Cup invigning och öppningsceremoni har klarats av är det förhoppningsvis fyra dagar av högklassig och underhållande golf som väntar.

Var kan jag se Ryder Cup? Golf på tv i Sverige!

I Sverige finns flera TV-kanaler och streamingtjänster som visar golftävlingar. Är du ute efter Ryder Cup stream och Ryder Cup stream gratis har du hittat rätt!

Viasat Golf: Viasat Golf är en dedikerad golfkanal som erbjuder omfattande täckning av olika golfevenemang, inklusive PGA Tour, European Tour, Ryder Cup och andra stora turneringar.

Discovery+: Discovery+ är en streamingtjänst som erbjuder live-sändningar och repriser av golfturneringar, inklusive PGA Tour, European Tour och andra evenemang.

SVT Sport: SVT (Sveriges Television) sänder ibland golfturneringar, särskilt stora evenemang som till exempel Majors och Ryder Cup. De kan också erbjuda webbstreaming av vissa tävlingar på sin webbplats eller i SVT Play-appen.

Golf Channel: Golf Channel är en internationell golfkanal som ibland kan vara tillgänglig via vissa kabel- eller satellitabonnemang i Sverige.

Det är alltid bra att kolla in TV-tablåer och evenemangslistor för att se vilka golfturneringar som kommer att sändas på olika kanaler och streamingtjänster i Sverige. Ofta erbjuder också de olika plattformarna möjlighet att streama evenemangen i efterhand om du missar live-sändningen. Streama Ryder Cup live här! =>

Läs mer om Ryder Cup i golf 2024

Har du inte möjlighet att se Ryder Cup på tv kan du gå in på Ryder Cup hemsida och följa tävlingen där från boll till boll. Kanske kommer svenska spelare som Henrik Stensson och Ludvig Åberg vara med? Se och spela på golf =>