Copa Del Rey prispengar 2024 – så mycket får det vinnande laget i prispengar!

Prispengar Copa del Rey 2024 – hur mycket får vinnaren i prispengar?

Copa Del Rey prispengar 2024? Spanska fotbollsförbundet har bekräftat att prispengarna för 2024 års Copa del Rey turnering och 2024 års vinnare kommer att få cirka 1,8 miljoner euro för sin vinst. Även laget som förlorar finalen och slutar tvåa i Copa del Rey kommer att få en rejäl prissumma för sin insats. Tvåan i Copa del Rey får 900 000 euro i prispengar. Se och spela på fotboll live =>

Prispengar Copa del Rey 2024 - hur mycket får vinnaren i prispengar?

Prispengarna i Kungapokalen 2024

Spanska Kungapokalen har väldigt lite pengar på vem som får hur mycket prispengar. Förutom vinnaren och finalisten vet vi faktiskt inte riktigt vem som tjänar hur mycket på att spela Copa del Rey.

  • Vinnare: 1,8 miljoner euro i prispengar
  • Tvåa: 900 000 euro i prispengar

Utöver vinstpengarna så får de deltagande lagen även ta del av TV-intäkter och entréintäkter. Hur mycket det blir är svårt att sia om innan turneringen avslutats. Så här fördelas prispengarna i Copa del Rey med start från de kvalificerande inledande omgångarna hela vägen till finalen. Statistiken nedan visar hur de flesta La Liga-klubbar inte bryr sig om att ställa upp till Copa del Rey.

Prispengar Copa del Rey 2024 - hur mycket får vinnaren i prispengar?

Copa del Rey prispengar – fördelning prissummor och vinstpengar per omgång!

Tyvärr för fansen, Copa del Rey-prispengarsökarna, kommer vi inte att kunna ge denna uppdelning. Men Copa del Rey-cupen är i praktiken, kultur, historia och finansieringen är ganska lik den för FA-cupen.

Därför, om du vill ha en nära uppfattning om vad lagen i Copa tjänar, kan du kolla Copa del Rey-cupens uppdelning! Kom ihåg att FA ligger något högre upp vad gäller ekonomi så att lagen i Copa kommer att tjäna lite mindre – men inte för mycket mindre.

Så vad som händer i Copa del Rey-cupens prispengar är att lagen får ganska små belopp i de inledande omgångarna. Från och med de mycket tidiga kvalomgångarna så får de deltagande lagen i Copa del Rey ut en liten summa. Prispengarna ökar sedan för varje omgång och ju längre lagen kommer i Copa del Rey-turneringen.

Det finns två preliminära omgångar, 4 kvalomgångar, 6 riktiga Copa del Rey-cuprundor plus semifinal och final varje år och följande tabeller visar hur mycket pengar som tilldelas lag för att vinna oavgjort i varje omgång. Se och spela på fotboll live =>

Copa del Rey prissummor och vinstsummor för varje omgång!

Omgång Antal lag Prispengar
Preliminär kvalomgång 1 184  €1,500
Preliminär kvalomgång 2 160 €1,925
Kvalomgång 1 116 €3,000
Kvalomgång 2 80 €4,500
Kvalomgång 3 40 €7,500
Kvalomgång 4 32 €12,500
Copa del Rey omgång 1 40 €18,000
Copa del Rey omgång 2 20 €27,000
Copa del Rey omgång 3 32 €67,500
Copa del Rey omgång 4 16 €90,000
Copa del Rey omgång 5 8 €180,000
Copa del Rey omgång 6 4 €360,000
Copa del Rey Semifinal vinnare 1 €900,000
Copa del Rey Semifinal förlorare 1 €450,000
Copa del Rey final förlorare, tvåan 1 €900,000
Copa del Rey final vinnare 1 €1,800,000

Prispengar Copa del Rey – hur mycket pengar får vinnaren av Copa del Rey?

När det gäller spanska topplag betyder att vinna Copa del Rey bara prestige och ära, för för topplag i La Liga är prispengarna och ekonomiska belöningar för att spela eller vinna Copa del Rey bara en förändring jämfört med vad de gör i ligan eller mästarna liga.

Till exempel vann Barcelona Copa del Rey för två år sedan och de tjänade cirka 2,2 miljoner euro på sin Copa del Rey-vinst, men jämförde det med sina vinster från den spanska ligan (93 miljoner euro) eller Champions League (25 miljoner euro) och du kommer att se Copa del Rey. Rey ekonomiska belöningar är bara en förändring för klubbarna.

Med det sagt representerar Copa del Rey enorma ekonomiska möjligheter för klubbar i lägre ligor. Så Copa del Rey representerar ett bra värde för pengarna när det gäller lägre ligalag.

Fördelning av Copa del Rey TV-intäkter

Klubbar tilldelas en viss avgift för varje gång deras match sänds live i Spanien. Men ännu en gång har inga detaljer för detta avslöjats.

Fördelning av Copa del Rey entréavgifter

Spanska fotbollsförbundet har installerat ett bra system där både hemma- och bortalag för varje oavgjort match i Copa del Rey får 45 % av intäkterna från entréavgifterna vardera. Så om ett lag i lägre liga får en jackpott och de dras mot ett lag i högsta ligan borta tjänar de mer pengar på bortamatchen än hela säsongen (eller i vissa fall flera säsonger).

Med Copa del Rey-finalen närmar sig och Copa-febern på gång, här är några andra detaljer som du skulle älska att lägga vantarna på! Se och spela på fotboll live =>

Prispengar Copa del Rey 2024 - hur mycket får vinnaren i prispengar?

Copa del Rey final 2024!

Det är Copa del Rey-feber och Copa del Rey-finalen kommer snart! Här har vi detaljerat allt du behöver veta om Copa del Rey 2024. Ta reda på här var du kan få tag på Copa del Rey-finalbiljetterna. Kan du inte få tag i biljetterna?

Copa del Rey finalen 2022 spelades den 23 april 2022 mellan Real Betis och Valencia i Sevilla. Copa del Rey finalen 2022 slutade oavgjort (1-1) på ordinarie tid och gick till förlängning och sedan straffar. Real Betis vann med 5-4 på straffar och tog sin tredje Copa del Rey titel.

Inom kort är det dags för Copa del Rey finalen 2024. Den spelas på lördag den 6 maj 2024. Som det ser ut så kommer vi att få något av El Clasico-lagen i finalen. FC Barcelona och Real Madrid gör upp om en plats i Copa Del Rey-finalen 2024. Säsongens tredje El Clasico utspelar sig i Copa Del Rey-semifinalen. Barca vann första mötet med 1-0 och inom kort spelas det andra mötet. Missa inte dessa värdefulla informationsbitar, så du är redo för finalen när den kommer!

Copa del Rey final finalbiljetter

Du kan läsa mer om Copa del Rey här. Biljetterna till finalerna är inte slut. Sevilla är platsen. De neutrala biljetterna till finalerna finns ute på olika biljettplattformar, men eftersom lagen inte är avgjorda ännu är majoriteten av finalbiljetterna i den spanska Kungapokalen ännu inte klara för försäljning. Se och spela på fotboll live =>

När det gäller prispengarna inom fotbollen så finns de största vinstsummorna i Champions League prispengar och Fotbolls-VM prispengar!